Φιλοσοφία και λειτουργία

H AMG International (Advancing the Ministries of the Gospel - Προωθώντας τις Διακονίες του Ευαγγελίου) είναι ένας παγκόσμιος χριστιανικός ανθρωπιστικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικός, που, αν και άρχισε με στόχο τη διακονία των πνευματικών και φυσικών αναγκών των Ελλήνων στα σκοτεινά χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, σήμερα υπηρετεί συνανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο.

O σκοπός της χριστιανικής αυτής διακονίας είναι τριπλός:

1. Να δώσει ευκαιρία σε κάθε άνθρωπο πάνω στη γη να ακούσει έστω και για μια φορά το λυτρωτικό μήνυμα του Ευαγγελίου. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα).

2. Να υπηρετήσει τις φυσικές ανάγκες των ανθρώπων που υποφέρουν, δείχνοντάς τους έμπρακτα την αγάπη του Χριστού. Γι’ αυτό το σκοπό, υποστηρίζει χιλιάδες ορφανά και φτωχά παιδάκια σε όλο τον κόσμο, οργανώνει ορφανοτροφεία, νοσοκομεία, κέντρα παιδικής φροντίδας και φροντίδας λεπρών, σχολεία και κέντρα παροχής τροφίμων και ρουχισμού, καθώς επίσης συμμετέχει στην ανακούφιση πληγέντων από φυσικές καταστροφές.

3. Να σταθεί υπηρέτης της τοπικής εκκλησίας προσφέροντας στη διακονία της εφόδια για την κατάρτιση των πιστών, καθώς επίσης και ποικίλες υπηρεσίες που διευκολύνουν την ιεραποστολική δράση των εκκλησιών. Για το λόγο αυτό, οι δραστηριότητές της εκτείνονται στις εκδόσεις βιβλίων, λειτουργία χριστιανικών βιβλιοπωλείων, εκδόσεις περιοδικών και εφημερίδων, διοργάνωση συνεδρίων, λειτουργία κέντρων εκπαίδευσης και υποστήριξη θεολογικών σχολών.

για την Ελλάδα... για τον Κόσμο!

Ο ρόλος της πατρίδας μας ήταν και είναι ξεχωριστός στην ανθρωπιστική αυτή προσπάθεια, η οποία άρχισε με την πρωτοβουλία μερικών Ελλήνων, που ήθελαν να προσφέρουν βοήθεια στη χειμαζόμενη από τον πόλεμο Ελλάδα, και σήμερα δραστηριοποιείται, σε 55 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πρώτος πρόεδρος και οραματιστής της ιεραποστολής αυτής ήταν ο Δρ. Σπύρος Ζωδιάτης.

Η πατρίδα μας σήμερα είναι ο διοικητικός και οργανωτικός κόμβος για τις δραστηριότητες του οργανισμού στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

 

Οι πόροι και το δυναμικό του οργανισμού

Η λειτουργία και δράση του οργανισμού μας, δεν εξαρτάται από κρατικές ή άλλες επιχορηγήσεις, αλλά από την αγάπη και την προσφορά θυσίας πιστών χριστιανών, που εθελοντικά προσφέρουν από το χρόνο και τα χρήματά τους, για την υποστήριξη των προγραμμάτων μας. Όλες οι δραστηριότητές μας εξαρτώνται από ανθρώπους που μοιράζονται τους οραματισμούς, τη δεοντολογία και τους στόχους μας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια ή όποια άλλη υπηρεσία, προσφέρεται εξίσου σε όλους τους ανθρώπους χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις.

για την amg