1. Φιλανθρωπική διακονία «O ΣΠΟΡΕΑΣ»

Η λειτουργία και δράση του οργανισμού μας, δεν εξαρτάται από κρατικές ή άλλες επιχορηγήσεις, αλλά από την αγάπη και την προσφορά θυσίας πιστών χριστιανών, που εθελοντικά προσφέρουν από το χρόνο και τα χρήματά τους, για την υποστήριξη των προγραμμάτων μας. Όλες οι δραστηριότητές μας εξαρτώνται από ανθρώπους που μοιράζονται τους οραματισμούς, τη δεοντολογία και τους στόχους μας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια ή όποια άλλη υπηρεσία, προσφέρεται εξίσου σε όλους τους ανθρώπους χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις.Χιλιάδες παιδιά υποστηρίχτηκαν στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο. Σήμερα η πατρίδα μας έχει τη δύναμη και τα μέσα να βοηθήσει με τη σειρά της, παιδιά άλλων χωρών.

Στην Ελλάδα, υποστηρίζονται κάθε μήνα, περίπου 100 ορφανά και φτωχά παιδιά, που ή φιλοξενούνται σε κάποιο ίδρυμα ή μένουν με τις οικογένειές τους.

Πέντε μεγάλα κρατικά ιδρύματα υποστηρίζονται μηνιαίως: το «Χατζηκυριάκειο», το ορφανοτροφείο «Mέλισσα», το ορφανοτροφείο «Ο Σωτήρ», το ορφανοτροφείο Ζακύνθου και το «Ζάννειο Ίδρυμα».

Βέβαια από την Ελλάδα υποστηρίζουμε και εκατοντάδες παιδιά σ’ όλο τον κόσμο.

Η βοήθεια αυτή προέρχεται από υποστηρικτές του οργανισμού μας, μέσω του προγράμματος «Δράση Αγάπης», που αναλαμβάνουν τη στήριξη ενός παιδιού, καταβάλλοντας 22 € κάθε μήνα.

2. Υπηρετώντας πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες

Η Ελλάδα έχει γίνει κόμβος προσφυγικού ρεύματος ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Ο οργανισμός μας δραστηριοποιείται στην υποστήριξη προσφύγων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του κόσμου, σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς και τοπικές εκκλησίες σε μια ποικιλία προγραμμάτων που πολλές φορές οι ιδιαίτερες ανάγκες υπαγορεύουν.

3. Συντονισμός ιεραποστολικής δράσης

Μερικές από τις δραστηριότητες του γραφείου μας στην Αθήνα είναι:

* Συγκέντρωση βοήθειας για χώρες του κόσμου που έχουν ανάγκη.

* Διοργάνωση ανθρωπιστικών χριστιανικών εξορμήσεων βοήθειας στις γειτονικές χώρες, όλο το χρόνο, με μικρές ή μεγαλύτερες διεθνείς ομάδες. Πολλές αποστολές έχουν οργανωθεί και στελεχωθεί από Έλληνες εθελοντές σε χώρες όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Ρουμανία, η Μολδαβία και πολλές από τις πρώην πολιτείες της Γιουγκοσλαβίας όπως: Σερβία, Κόσσοβο κ.ά.

* Ο συντονισμός και η λειτουργία τοπικών γραφείων σε άλλες χώρες.

* Αποστολή εργατών που έχουν αφιερωθεί από τις εκκλησίες τους για το έργο σε άλλες χώρες ή και στην Ελλάδα.

* Διοικητική ευθύνη και φροντίδα της ιεραποστολής (οικονομικά, νομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, προσωπικό κτλ.).

4. Υποστήριξη κοινωφελών προγραμμάτων

* Ο οργανισμός μας, κινητοποιώντας ανθρώπους από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για τη στήριξη κοινωφελών προγραμμάτων, όπως τα κέντρα βοήθειας και αποκατάστασης εξαρτημένων ατόμων.

* Υποστήριξη διαφόρων κοινωνικών και ανθρωπιστικών προγραμμάτων τοπικών εκκλησιών σε διάφορα μέρη της πατρίδας μας.

* Βοήθεια και υποστήριξη σε θύματα θεομηνιών ή άλλων καταστροφών, όπως και σε προσφυγικούς καταυλισμούς κ.τ.λ.

* Λειτουργία διακονίας φυλακών, υπηρετώντας του κρατούμενους μέσα στα ιδρύματα, αλλά και βοηθώντας πρώην φυλακισμένους να αποκατασταθούν στην κοινωνία. Παράλληλα υποστηρίζονται οι οικογένειες των φυλακισμένων.

* Λειτουργία της κλινικής «Aγ. Λουκάς» στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί για πάνω από 30 χρόνια πρότυπο νοσηλευτικό ίδρυμα, από τα καλύτερα, για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

5. Διακήρυξη των χριστιανικών αρχών και αξιών μέσω εφημερίδων και περιοδικών

Είναι η δημοσιοποίηση αρχών του χριστιανικού μηνύματος, μέσα από τις σελίδες του ημερήσιου και περιοδικού τύπου. Το κήρυγμα της Κυριακής έφερε επανάσταση στην πνευματική ανάταση της πατρίδας μας και χρησιμοποιείται ακόμα με θαυμαστά αποτελέσματα σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο όπου άλλες θρησκείες όπως ο Βουδισμός, ο Ινδουισμός, ο Μουσουλμανισμός έχουν πλειοψηφική παρουσία.

Ειδικά στη χώρα μας, για σειρά ετών κυκλοφόρησε η εφημερίδα «ΝΙΚΗΤΕΣ», ενώ άρθρα και δημοσιεύσεις χριστιανικών αρχών και αξιών αποτέλεσαν μέρος της ύλης πολλών εφημερίδων και εντύπων ευρείας κυκλοφορίας